Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@22:45:32 GMT

کسبه همچنان با چک‌های صیادی مشکل دارند

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۴۶۹۰

کسبه همچنان با چک‌های صیادی مشکل دارند

‍‍‍‍‍‍

باشگاه خبرنگاران جوان - بانک مرکزی برای مقابله با چک‌های برگشتی، چک‌های صیادی را وارد بازار کرد که براساس اعلام همین نهاد در دی ۱۴۰۰، درصد چک‌های صیادی برگشتی حدود ۷.۵ درصد است، در صورتی که درصد چک‌های قدیم برگشتی برابر با حدود ۱۱.۲ درصد است.

یک ماه پس از ورود چک‌های صیادی، در اردیبهشت ۱۴۰۰ تعداد چک‌های برگشتی با افزایش بیش از ۱۷ درصدی نسبت به ماه گذشته خود همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا گیرندگان چک باید از طریق سامانه بانک مرکزی عملیات ثبت و استعلام چک صیادی را انجام می‌دادند که به دلیل نداشتن اطلاعات کافی برخی از بازاریان این مرحله به خوبی انجام نشد و منجر به افزایش بیش از ۲۷ درصدی تعداد چک‌های برگشتی شد.

آقای کاووسی کارشناس امور بانکی گفت: چک‌های صیادی که وارد چرخه تجارت شد به دنبال خود مشکلاتی را داشت که بانک مرکزی تلاش کرد از طریق فرهنگ سازی این مسئله را در بین مردم رواج دهد؛ اما تجار و کسبه‌ای که سال‌های زیادی را در بازار کار کرده اند با این سیستم نتوانستند ارتباط موثری بگیرند.

او می‌گوید: مسئله اصلی مربوط به ثبت چک‌ها در سامانه است به نحوی که صادر کننده در سامانه مشخص کند که گیرنده چه شخصی است و گیرنده هم در زمانی که بخواهد این چک را منتقل کند مجدد باید در سامانه این ثبت را انجام دهد که تجار و کسبه نتوانستند با این موضوع ارتباط برقرار کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


یکی از بازاریان گفت: بسیاری از خریداران به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از روند ثبت، چک هایشان نقد نشد و جنس‌های ما هم رفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به همین دلایل بود که بانک مرکزی برای تسهیل روند ثبت و استعلام چک علاوه بر سایت، امکان آن را از طریق ۵ نرم افزار موبایلی فراهم کرد، پس از آن، این امکان به درگاه‌های بانکی انتقال پیدا کرد و در اواخر آذر، نادعلی زاده سخنگوی قانون جدید چک از امکان ثبت و استعلام چک‌های صیادی از طریق دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها خبر داد که در ابتدا خودپرداز ۴ بانک این امکان را فراهم کرده بودند و براساس اعلام بانک مرکزی، تا آخر سال خودپرداز تمام بانک‌ها به سامانه صیاد متصل خواهند شد.

آقای صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی هم در ۲۴ آبان در نشست خود با کمیسیون اصل ۹۰ روش جدیدی را برای ثبت و استعلام چک علاوه بر راه‌های گذشته اعلام کرد.

به گفته او، یکی از مهم‌ترین بحث‌هایی که در قانون چک باید اجرایی شود، مربوط به ثبت، صدور و تاییدیه چک است که امکان آن باید علاوه بر روش‌های فعلی که وجود دارد از طریق خودپردازها و پیامک هم فراهم شود.

افزایش ۱.۶ درصدی چک‌های برگشتی با وجود چک‌های صیادی

براساس اعلام بانک مرکزی از آمار چک‌های مبادله‌ای برگشت خورده در دی، تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی به ترتیب به میزان ۱.۶ و ۱۹.۶ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش پیدا کرده اند. طبق اعلام این نهاد یکی از اهداف مهم بانک مرکزی از ارائه دسته چک‌های صیادی، جلوگیری از برگشت خوردن چک بود، اما شرایط فعلی بازار از برگشت خوردن چک‌های صیادی خبر می‌دهد. 

گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که در دی، ۷.۵درصد از چک های صیادی نیز برگشت خورده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بانک مرکزی چک برگشتی قانون جدید چک ثبت و استعلام چک چک های برگشتی چک های صیادی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار خبر داد و گفت: برخی به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده دست به تخلف می‌زنند و سلیقه‌ای عمل می کنند.

به گزارش مشرق، «رضا کنگری» درباره وضعیت بازار مواد غذایی، افزود: در پی تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده کالاهایی همچون چای و حبوبات و ماکارونی برخی واردکنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و کسبه دست به تخلفاتی می‌زنند که باعث به هم ریختگی بازار می‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: پیش از این مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی یک درصد و سایر کالاهای مواد غذایی ۹ درصد بوده است که اکنون برخی کالاها از ۹ درصد به ۱۰ درصد و برخی از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اخیراً مالیات ارزش افزوده چای از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده، بنابراین در این کالا شاهد افزایش قیمت خواهیم شد؛ زیرا علاوه بر تغییر نرخ ارزش افزوده با تورم سال جدید نیز روبرو هستیم.

کنگری با بیان اینکه چای محصول پرمصرف در سبد خانوار ایرانی است گفت: با وجود تغییر قیمت چای، این محصول به‌وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در بازار شکر نیز برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوری که تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالاهای اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند تا جایی که قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزارتومان نیز رسید.

وی از آرامش در بازار برنج خبر داد و بیان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر به ۷۰ هزارتومان و شیرودی به ۷۵ هزار تومان رسیده است.

کنگری درباره قیمت حبوبات نیز گفت: همچنان حبوبات در بازار بلاتکلیف است؛ زیرا برخی تجار حبوبات را با نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد می‌کنند و در سامانه جامع تجارت با نرخ کیلویی ۵۲ هزار تومان به ثبت می‌رساند، اما در نهایت با نرخ کیلویی ۷۷ هزارتومان به شکل غیررسمی در بازار عرضه می‌کنند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: اکنون لوبیا چیتی با قیمت ۵۲ هزار تومان در سامانه جامع تجارت توسط تجار ثبت می‌شود، اما با نرخ ۷۷ هزار تومان به بنکداری و در بازار مصرف ۹۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ همچنین هر کیلوگرم عدس نیز با قیمت ۴۹ هزار تومان ثبت می‌شود به بنکداران ۶۹ هزار تومان فروخته می‌شود و در بازار کیلویی ۹۰ هزار تومان است.

وی بر این باور است که حبوبات با ارز دولتی تامین و وارد می‌شود؛ اما در نهایت با سندسازی با نرخ‌های بالا در بازار به فروش می‌رسد که تخلف است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • ادامه رکوردزنی‌های دولت رئیسی؛ بالاترین تورم ۸۰ سال اخیر ایران ثبت شد
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند